Κύθνος

Ελληνικό νησί Κύθνος

Η Κύθνος είναι Ελληνικό νησί του Αιγαίου και ανήκει στις Κυκλάδες. Η Κύθνος είναι το κοντινότερο νησί των Κυκλάδων στον λιμάνι του Πειραιά, ενώ η Κέα είναι το κοντινότερο νησί των Κυκλάδων από το λιμάνι του Λαυρίου.

Κύθνος

Κύθνος το λιμάνι  – Μέριχας

Η Κύθνος είναι γνωστή και με το όνομα Θερμιά που οφείλεται στις θερμές πηγές που διαθέτει στον οικισμό Λουτρά. Η Κύθνος πάντα ήταν ένας δημοφιλής προορισμός για τους Αθηναίους, όμως τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της ανόδου του κόστους των εισιτηρίων για ανθρώπους και αυτοκίνητα γίνεται περισσότερο δημοφιλής και αυτό συνδέεται και με την ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών.

Κύθνος Ιστορία

Σαν πρώτοι κάτοικοι της Κύθνου  θεωρούνται οι Δρύοπες με τον βασιλιά τους τον Κύθνο που έδωσε και το όνομα του στο νησί. Ο Κύθνος σύμφωνα με την μυθολογία ήταν γιός του θεού Απόλλωνα. Τα επόμενα χρόνια η Κύθνος έγινε γνωστή και με τα ονόματα Δρυοπίς από τους Δρύοπες και Οφιούσα. Την διάρκεια του Μεσαίωνα η Κύθνος ονομάζονταν και Θήραμνα ενώ περίπου από τον 12ο αιώνα ξεκίνησαν να την αποκαλούν θερμιά εξ αιτίας των Θερμών πηγών της. Για τον ίδιο λόγο οι τούρκου κατακτητές την απόκαλούσαν το νησί των θερμών πηγών “Χαμάμ Αντασί”

Κύθνος