Ύδρα

Ελληνικό νησί Ύδρα

Η Ύδρα είναι ένα ελληνικό νησί, δίπλα στις ακτές της Αργολίδας. Ή Ύδρα είναι το στολίδι του Αργοσαρωνικού καθώς διαθέτει μια σπάνια ομορφιά. Στην Ύδρα ισορροπεί τέλεια η ανάδειξη της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και το νησιώτικο φυσικό περιβάλλον. Ήδη από το τέλος της δεκαετίας του 50 η Ύδρα έχει μπει σε μια τροχιά έντονης τουριστικής ανάπτυξης και είναι ένας διεθνής δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός.

Ύδρα

Η Ύδρα καταφέρνει να είναι κοσμοπολίτισσα μέσα στο αρμονικό δέσιμο των ετερόκλητων στοιχείων που φέρνει η τουριστική ανάπτυξη. Στην Ύδρα το αρχαιοελληνικό “μέτρο” έχει βρει την ιδανική του έκφραση καθώς το νησί καταφέρνει να διατηρεί ισορροπίες. Για όλα αυτά που κάνουν την Ύδρα μοναδική θα προσπαθήσουμε να σας πληροφορήσουμε με έγκυρα άρθρα και πρωτότυπες φωτογραφίες σε αυτές εδώ τις ιστοσελίδες του ellinikanisia.gr.

Ύδρα Ιστορία

Ύδρα Οι αρχαίοι ιστορικοί αναφέρουν την Ύδρα με το όνομα Υδραία εξαιτίας των πλούσιων πηγών που υπήρχαν στην αρχαιότητα. Η Ύδρα φαίνεται να έχει κατοικηθεί από την νεολιθική εποχή παρόλο που για το νησί υπάρχουν σπάνιες αναφορές μέχρι την νεότερη εποχή. Η Ύδρα για πολλούς αιώνες χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως βοσκότοπος για τα κοπάδια των ποιμένων της αργολικής ακτής.

Ύδρα

Ο πρώτος μαζικός εποικισμός έγινε στα 1460 όταν αλβανόφωνοι ελληνορθόδοξοι πέρασαν από την Πελοπόννησο στην Ύδρα. Ενώ προς το τέλος του 15ου αιώνα ήρθαν στην Ύδρα πολλές από τις ιστορικές της οικογένειες, από την Βόρειο Ήπειρο, από την Εύβοια και από αλλού. Οι πρώτοι αυτοί κάτοικοι του νησιού την νεώτερα χρόνια, στην αρχή ασχολήθηκαν με την κτηνοτροφία και την αλιεία.

Το 1657 από την στιγμή που ναυπηγήθηκε στην Ύδρα το πρώτο πλοίο ξεκινάει μια εποχή αλλαγών και οι κάτοικοι στρέφονται πλέον στην ναυτιλία και στις εμπόριο θαλάσσιων μεταφορών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την οικονομική και πολιτισμική άνθηση του νησιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ύδρα διέθετε το 1786 γύρω στα 120 πλοία, ενώ μερικά χρόνια αργότερα στις παραμονές της επανάστασης του 1821 πάνω από 190 και 28 χιλιάδες κατοίκους.

Ύδρα

Όλα αυτή η περίοδος της ακμής έχει αφήσει έντονα τα σημάδια της στο νησί καθώς διαμόρφωσε τον χαρακτήρα της Ύδρας. Ενώ από την δεκαετία του 1960 που το νησί μπήκε στον τουριστικό χάρτη σαν δημοφιλής διεθνής τουριστικός προορισμός ξεκινάει για την Ύδρα μια εντελώς καινούργια εποχή.

Ύδρα Διακοπές

Η Ύδρα ήταν ένα από τα νησιά στα οποία άργησα να πάω διακοπές. Το πιο πιθανό είναι ότι την Ύδρα την είχα στο μυαλό μου σαν ένα ακριβό προορισμό και για αυτό την απέφευγα, ενώ είχα πάει σε όλα τα κοντινά νησιά και τις απέναντι ακτές. Έτσι για αρκετά χρόνια η μόνη μου επαφή με την Ύδρα, ήταν οι στιγμές που την έβλεπα πηγαίνοντας και γυρίζοντας από τις Σπέτσες.

Μια από τις τόσες φορές που γύριζα από τις Σπέτσες αντί να συνεχίσω την επιστροφή μου κατέβηκα στην Ύδρα (ε μου την είχε δώσει να την βλέπω από μακριά) και πήρα το επόμενο πλοίο για τον Πειραιά. Αυτές οι λίγες ώρες παραμονής ίσα που έφτασαν για μια βόλτα μέχρι το Περίπτερο και για ένα καφέ. Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου να κάνω διακοπές αλλά και φίλους στο νησί και έτσι αυτή η πλατωνική αγάπη εξ αποστάσεως έγινε τρελός έρωτας.

Γιατί την Ύδρα μόνο να την ερωτευτείς μπορείς. Για την φωτογραφική μου άποψη δεν θα μιλήσω θα αφήσω τις φωτογραφίες μου από την Ύδρα που θα βρείτε στις ιστοσελίδες του  ellinikanisia.gr να μιλήσουν από μόνες τους. Οι διακοπές στην Ύδρα είναι μοναδικές από πολλές απόψεις. Σίγουρα στην μοναδική ατμόσφαιρα της Ύδρας παίζει ρόλο η αρχιτεκτονική της που δημιουργεί ένα μοναδικό σκηνικό, αλλά πιο σημαντικό θεωρώ το ότι δεν υπάρχουν καθόλου αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες στο νησί. Αυτό από μόνο του αλλάζει τους ρυθμούς και το περιβάλλον των διακοπών σου στην Ύδρα. Δεν είναι βέβαια μόνο αυτά που κάνουν την Ύδρα ιδιαίτερη, αλλά θα σας τα αποκαλύψω όλα σιγά-σιγά μέσα από τα άρθρα μου και τις φωτογραφίες μου. Σας εύχομαι καλές διακοπές στην Ύδρα.