Κύθηρα

Ελληνικό νησί Κύθηρα

Τα Κύθηρα για τους ρομαντικούς καλλιτέχνες του 18ου αιώνα ήταν ο απόλυτος προορισμός και η άπιαστη ευτυχία. Έναν προορισμό που με έμπνευση εικονογράφησε ο Jean-Antoine Watteau με δύο υπέροχους πίνακες που του πρόσφεραν την Αθανασία. Την “Επιβίβαση για τα Κύθηρα” και το “Προσκύνημα στα Κύθηρα” το 1717 και το 1720 αντίστοιχα.

Την σημερινή εποχή τα Κύθηρα παρά τα προβλήματα πρόσβασης που έχει σαν νησί και που κάποιες φορές δίνουν μια αίσθηση απομόνωσης, είναι ο ιδανικός προορισμός για όποιον θέλει να συνδυάσει ένα πολυποίκιλο φυσικό περιβάλλον και ηρεμία, με άριστες τουριστικές υποδομές.

 
Antoine Watteau – L’ Embarquement pour l’ ile de Kythere

Στα Κύθηρα ο ταξιδιώτης είναι σίγουρο ότι δεν θα πλήξει καθώς θα του προσφέρουν απλόχερα την ομορφιά τους, υπέροχες παραλίες, πανέμορφες διαδρομές σε παραδοσιακούς οικισμούς και μια σειρά από ξεχωριστά τοπικά προϊόντα.

Όσο αφορά την διαμονή σας μπορείτε πραγματικά να βρείτε όλες τις ανέσεις ανάλογα πόσα χρήματα θέλετε να ξοδέψετε. Από Φθηνά μέχρι ακριβά πολυτελή ξενοδοχεία στα Κύθηρα την ομώνυμη πρωτεύουσα του νησιού ή στο Καψάλη που είναι το λιμάνι της. Βέβαια ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια μπορείτε να βρείτε σχεδόν σε όλους τους οικισμούς που είναι διάσπαρτοι σε όλα τα Κύθηρα.