Τα πέντε (5) καλύτερα ελληνικά νησιά εναλλακτικού τουρισμού για το 2023

Τα πέντε καλύτερα εναλλακτικά ελληνικά νησιά για το 2023

Σύμφωνα με το griekenland.net, που είναι το δημοφιλέστερο portal της Ολλανδίας με πληροφορίες για διακοπές στην Ελλάδα με εκατομμύρια επισκέπτες  τα δημοφιλέστερα Ελληνικά νησιά εναλλακτικά ελληνικά νησιά  για το 2023 είναι η Κάρπαθος, η Αστυπάλαια, η Μήλος, η Πάτμος και η Κάλυμνος. Σύμφωνα με τους ειδικούς του griekenland.net   η νέα ταξιδιωτική τάση για το 2023 αφορά την επιλογή από τους ταξιδιώτες μη μαζικών προορισμών που μπορούν να προσφέρουν αυθεντικότητα και ποικίλες δραστηριότητες. Για να δούμε οι επιλεγμένοι προορισμοί αν το προσφέρουν αυτό στους επισκέπτες τους.

Η Κάρπαθος μέσα από την παράδοση ταξιδεύει τους επισκέπτες της πίσω στον χρόνο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παρόλο που έχουν περάσει πάνω από 60 χρόνια από την επίσκεψη του φωτογράφου Κωνσταντίνου Μάνου στην Κάρπαθο είναι στιγμές που νομίζεις ότι ο χρόνος έχει παγώσει.

Η Αστυπάλαια εκτός από από τον διπλό της χαρακτήρα, δηλαδή ότι είναι το μοναδικό Δωδεκανησιακό Κυκλαδονήσι, εξελίσεται σε πρότυπο βιωσιμότητας νησί στο Ελληνικό αρχιπέλαγος.

Η Μήλος με το τόσο ξεχωριστό φυσικό της περιβάλλον προσφέρει σπάνιες συγκινήσεις σε όποιον επισκέπτη διαθέσει χρόνο για να την εξερευνήσει.

Πέντε δημοφιλή Ελληνικά νησιά

Η Πάτμος είναι ένας μοναδικός πνευματικός προορισμός και όχι μόνο για την Χριστιανοσύνη. Ένα μοναδικό μνημείο της UNESCO με την μεσαιωνική ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής χώρα το μοναστήρι του Ιωάννη του Θεολόγου  και το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης.

Η Κάλυμνος από την παράδοση των σφουγγαριών και το τέλος μιας εποχής κατάφερε να μπει στον 21ο αιώνα σαν ένας από τους σπουδαιότερους προορισμούς για αναρριχήσεις με αναρριχητικά πεδία για κάθε γούστο και επίπεδο δυσκολίας.